2008 m. birželio 25 d., trečiadienis

3 dienos švenčių arba pagirios stiprėja geometrine progresija III

Na ką liko aprašyti paskutinę šventę: MIDI afterparty.

Įžanga. Dvi valandos kelionės autobusu, kuri galėjo trukti tik valandą su trupučiu, bet aišku mums turėjo nepasisekti ir įlipome į autobusą, kuris kiekvienam kaime stovi po 15 minučių.
Įvertinimas 2 (nepatinka man autobusai...).

Vieta. Vila prie ežero kranto ir dar pirtelė.
Įvertinimas 5 (kas gali būti geriau).

Muzika. Kokia dar muzika? Kažkas ten bandė užleisti kažką, bet nelabai kas buvo tam kambary, tai muzikos kaip ir nebuvo.
Įvertinimas 1 (bet kas būtų buvę geriau nei visai nieko).

Gėrimai. Pora alaus ir pusė butelio sobieski. Beje, pastebėjau, kad po tokių dviejų dienų šventimo manęs visai neėmė alkoholis. Iki tam tikro laiko... Po to kai suėmė, tai jau nepagailėjo...
Įvertinimas 4 (tradicijos lieka tradicijom).

Žmonės. Kai kurie gan gerai pažįstami, bet dauguma tik mažai arba visai nepažįstami. Gal dėl to ir neišėjo normaliai atsipalaiduoti ir pasilinksminti. Šiaip linksma chebra, bet ne mano tipo.
Įvertinimas 3 (kažkaip per MIDI mokymus geriau atsipalaiduoti sekės).

Įvykiai. Gan ramus pasisėdėjimas buvo, tai kaip ir nieko neįvyko.
Įvertinimas 1 (sakyčiau nuobodoka).

Tradicijos. Kokios dar tradicijos, kai su dauguma pirmą ar antrą kartą tūsinies?
Įvertinimas 1 (gal kada ir atsiras tradicijų).

Kitas rytas. Blogiausios pagirios per šias tris dienas. Vis dėlto rojus palyginus su egzaminų šventimais. O ir šiaip grynas oras einant į autobuso stotelę greitai atgaivino.
Įvertinimas 4 (įprastas rytas).

Bendras įvertinimas 2.625. Kažkaip nelabai prie širdies man ramūs pasisėdėjimai. Nors kaip pasakojo - per RO afterparty buvo dar nelinksmiau, tai gal ir visai neblogai. Šiaip kažko labai ten trūko.

Tai va baigiasi mano trilogija "3 dienos švenčių" šiandien pagaliau atsigavau po švenčių. Keliauju ryt savaitei į Panevėžį, o kai grįšiu nusimato daug švenčių ;).

2008 m. birželio 24 d., antradienis

3 dienos švenčių arba pagirios stiprėja geometrine progresija II

Taigi antroji diena, kurios šiaip kaip ir neturėjo būti, bet nors ir laužiausi kaip penkiolikametė mergaitė, vis dėlto Karolis įkalbino. Nors sąžinė ir graužė, bet gi negalima neatšvęsti egzaminų pabaigos.

Įžanga. Karolio bute prie alaus. Dar po senamiestį pasivaikščiojom. Gražus tas senamiestis.
Įvertinimas 5 (ko daugiau įžangai reikia?).

Vieta. Tarantino klubas (rodos taip vadinasi). Šiaip tikėjausi, kad ten bus žymiai geriau. Nors jis ir gan didelis, bet dydis ne visada privalumas arba bent jau ne visada didelis privalumas.
Įvertinimas 2 (kažko labai jau trūksta jam).

Muzika. Negalvojau, kad klubuose būna tokia lieva muzika. Na, gal kam tokia ir patinka, bet man tikrai ne...
Įvertinimas 1 (visiškas šlamštas).

Gėrimai. Alus ir kokteiliai. Reikia kartais paišlaidaut, ypač turint omeny progą. Beje pastebėjau, kad saldus kokteiliai man neskanūs.
Įvertinimas 4 (nieko ypatingo, bet nieko ir blogo).

Žmonės. Dar kartą nusivyliau Lietuvos panelėm, na bent jau tomis, kurios Tarantino klube lankosi (bei dar keliuose). Na žinoma, reikia turėti savo vertę, bet būti tokiom pasikėlusiom... Ir apskritai žmonių gan mažai buvo.
Įvertinimas 2 (tik Karolis gelbsti nuo 1).

Įvykiai. Iš esmės nieko, na bent jau nieko, ką būtų verta aprašyti.
Įvertinimas 3 (geriau nieko, negu blogi nuotykiai).

Tradicijos. Kažkaip nepastebėjau nieko, kas tradiciškai atsitiktų klube.
Įvertinimas 1 (reikia vertinti tradicijas).

Kitas rytas. Sunkesnis nei praeitas, bet nieko baisaus, ko mineralinis per valandą neišgydytų.
Įvertinimas 5.

Bendras įvertinimas 2,875. Reikės kitą kartą rinktis kitą klubą.

2008 m. birželio 23 d., pirmadienis

3 dienos švenčių arba pagirios stiprėja geometrine progresija I

Taigi pirmą kartą blog'o istorijoje aprašysiu šventimą trukusį kelias dienas. Jis bus išskirstytas į tris dalis (kiekvienai dienai po dalį, duh). Taigi pirmoji diena: Giedriaus gimtadienis. Deja notetaking nepadariau, tai vėl bus pamirštu dalykų... Pradedam:

Įžanga. Na, net nežinau, iki kur galima laikyti įžanga, o kur jau nebe. Tikriausiai Giedriaus gimtadienio dovanos gamyba galima būtų pavadinti įžanga. Beje, dovanos gaminimas yra puikus būdas nuraminti sąžinę dėl to, kad nesimokai ADS ir PSP.
Įvertinimas 4 (gerai, kad ir nesimokiau ADS ir PSP).

Vieta. Panerių miškai bei mano butas. O vis dėlto gražu paneriuose.
Įvertinimas 4 (kai kas sakė, kad mano butą reiktų vertinti 3, o kadangi miškus vertinu 5, tai rezultatas 4).

Muzika. Norit tikėkit, norit ne, bet muzika miškuose negroja ir netgi nemanau, kad tai blogai. Kai grįžom pas mane, tai kaip fonas grojo mano muzika. No big deal - panų nebuvo, muzika neprivaloma.
Įvertinimas 5 (gal būtų kiek nerealu reikalauti muzikos miške).

Gėrimai. Iš esmės degtinė. Dar truputis alaus. Gėrėm kriaušinį absolut bei melionų skonio ozone ir žinokit kriaušinio absolut tikrai niekam nerekomenduoju. Degtinė nueina gan skaniai, tačiau sultys po to būna su kažkokiu keistu skoniu... Gal reikėjo pirkti obuolių sultys? Na, tai tikriausiai ir liks nežinoma, nes net su maximos akcija jos nebepirksiu. O štai ozone tai labai nustebino: tikrai skani, o ir pagirių nėra.
Įvertinimas 4 (kriaušės pagadino reikalus).

Žmonės. Šaunūs žmonės tie mano draugai. O pas mane bute pagėrėm vyriškai kaip senais gerais laikais. Net nostalgija šiek tiek sukilo (nors žmonės ir kiti, bet vyriško gėrimo idėja lieka ta pati).
Įvertinimas 5.

Įvykiai. Pagrindinis įvykis - nuotykiai beieškant Giedriaus. Kadangi norėjom padaryti staigmeną, tai nesakėm Giedriui, kad atkeliaujam. Ir žinoma niekas nepagalvojo, kad Giedrius gali būti ne namuose. Perėję pusę panerių miškų nusprendėm, kad Paurys susitiks su Giedrium prie jo namų. Nors dalis staigmenos buvo sugadinta, vistiek pavyko nustebinti Giedrių.
Įvertinimas 4 (jei būtume nuvažiavę tokiu laiku, kaip planavome, tai staigmena būtų pilnai pavykus. Na gal kitais metais).

Tradicijos. Kartais faina, kai sulaužomos kai kurios tradicijos. Pavyzdžiui, niekad nemėgau tradicijos: suvalgykim Andriaus maistą, kad jis kitą dieną neturėtų ką valgyti (akylesni skaitytojai galėjo tai pastebėti). Malonu, kad šį kartą ši tradicija nebuvo išlaikyta. Nusipirkom maisto parduotuvėje. Beje, tradicija galima būtų pavadinti tai, kad vėl vidury nakties gaminom maistą.
Įvertinimas 5 (maistas, mmmmm...).

Kitas rytas. Egzaminas... Visa laimė, kad pagirių nebuvo praktiškai (dėkui tau ozone). Ir dar matano rezultatų ilgai laukti reikėjo... Užknisa tas Juozulynas...
Įvertinimas 2 (bent mataną išlaikiau).

Bendras įvertinimas 4,125.

2008 m. birželio 18 d., trečiadienis

Matanalizės šventė arba kaip palikti Andriau butą panašų į gyvenamąją vieta I

Na va pribrendo laikas parašyti ir antrąją recenziją apie tai, kaip atšventėm matanalizės egzaminą.

Įžanga. Visi pažįstami, didelių įžangų nereikėjo. Niekas nesilaužė ir negalvojo: "O ka apie mane pagalvos, jei dabar išgersiu tą alaus butelį?".
Įvertinimas 5 (niekad nemaniau, kad įžangos reikia).

Vieta. Mano butas. Galbūt vietą jau reiks priskirti prie tradicijų?
Įvertinimas 1.

Muzika. Vis dėlto faina, kai butas tavo ir muzika tavo. Kitą kart reikės pasakyti, kad niekas nesineštų laptop'u, nes po to jiem kyla noras paleisti savo muziką. Kaip sakoma, ko nematai, dėl to širdies neskauda.
Įvertinimas 5 (ir ne kitaip).

Gėrimai. Alus ir daug degtinės. Taip pat išbandėm naują gėrimą - alkoholinį arbūzą. Pirmi kąsniai buvo neskanūs, tačiau kuo toliau valgėm, tuo skanesnis jis buvo. Aiškiai matomas sąryšis tarp suvartoto alkoholio kiekio bei arbūzo skonio. Na, pirmas blynas neblogai prisvylęs, bet valgyt galima.
Įvertinimas 4 (kitą kartą klausysiu interneto ir arbūzą laikysiu savaitę, kad alkoholis normaliai pasiskirstytų, o ne dieną...).

Žmonės. Pradedu manyti, kad pasikeitimai sudėtyje vis dėlto ne tokie laikini, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio. Nepaisant to, kad kai kurių ir nebuvo, vis dėlto surinko praktiškai tie patys žmonės, kurie buvo paskutiniuose dviejuose šventimuose. Taip pat buvo trejetas naujų panelių (pora statistikių ir mano beveik kaimynė sociologė). Žodžiu, keliaujam į teigiamą pusę.
Įvertinimas 5 (belieka tikėtis, kad viskas nesibaigs egzaminų šventimu).

Įvykiai. Kad ir kaip bebūtų keista nei karto nemačiau išverstos tualeto pertvaros. Sugalvoju tik dvi to priežastis: padėjo mano pasakymas, kad darinėti tik vidines duris arba padėjo tai, kad Giedrius anksti išvažiavo. Nežinau kodėl, bet prie išverstų pertvarų pastoviai jis trinasi (įskaitant ir antrą cementovkę), matyt blogą energiją skleidžia. Mano ventiliatorius nors ir sužeistas vis dėlto išgyveno ir dar upgrade'intas buvo. Tikriausiai įdomiausia buvo deginti matanalizės konspektus. Iš pradžių juos uždegėme kambary, tačiau pagalvoję, kad gali smirdėti, išnešėm į koridorių. Tai buvo bene vienintelė protinga idėja... Konspektai nedegė, bet smilko, skleisdami didžiulius dūmų kiekius. Šiaip ne taip užgesinus, indas su konspektais buvo išgabentas anapus lango. Deja, pasėkmės buvo aiškiai užuodžiamos ir smagiai graužė akis... Laimei gyvenu krasnūchoj ir niekas čia neturi dumų detektorių, o tai dar ir gaisrininkų būtume sulaukę...
Įvertinimas 4 (ventiliatorius niekad nebebus toks koks buvo, o ir akių gaila...).

Tradicijos. Šį kartą ne tik šaldytuvą ištuštino, bet dar ir makaronus bei grikius suvalgė... Nepaliko visiškai nieko... Manau nuo šiol reikės įvesti face food control. Įvertinsiu kiek kiekvienas per naktį gali suvalgyti ir be tokio maisto kiekio neįsileisiu. O šiaip vardan tradicijų išlaikymo simboliškai pliaukšt padarėm, Vykintas nors ir ilgą laiką pramiegojo ant lovos, vis dėlto buvo nuvarytas ant fotelio. Tiesa palyginus su tuo, kas buvo per AT šventimą, tai butas spindi: tik aplink arbuzą visokių materijų galima rasti, o šiaip tai gan neblogai atrodo.
Įvertinimas 4 (už maistą nedovanosiu...).

Kitas rytas.
Labai prastas. Buvau pažadintas Giedriaus, ėjau AT pažymio keltis... Pažymį pasikėliau, bet kokius kančių kelius teko praeiti... Visą dieną buvau kaip užmuštas, negelbėjo nei kebabas. Ir šiaip dėl to, kad šiek tiek negerų dalykų padariau ir dėl to, kad dėl kai kurių dalykų labai nepasisekė, nuotaika prasta buvo.
Įvertinimas 2 (norėjau 1 rašyt, bet po to pagalvojau, kad būna ir blogiau).

Bendras įvertinimas 3,75. Prastas rytas sugadino visus reikalus. Beje, sugalvojau naują dalyką: reikės pradėti note taking, nes po to rašant daug dalykų užsimiršta, kuriuos tikrai buvo verta paminėti.

2008 m. birželio 17 d., antradienis

Geek stuff

Šauni šiandien diena buvo. Nepaisant sunkių pagirių po matano egzo šventimo vis dėlto pavyko aplankyti Birštuną ir pasikelti pažymį nuo 8,4 iki 8,6.

Taip pat šiandien pagaliau išėjo Firefox 3. Parsiųskite jį per artimiausias 19 valandų ir prisidėkite prie siekiamo rekordo.

Paskutinis dalykas, apie kurį norėčiau parašyti yra mūsų kuriamas web browser based žaidimas. Pagaliau galite pamatyti tam tikrą progresą. Apie jį ir toliau bus rašoma Gamedev '08 blog'e.

2008 m. birželio 15 d., sekmadienis

Programavimas kaip seksas?

Atsimenu buvo toks anekdotas: programavimas kaip sekas - kartą padaręs klaidą support'insi ją visą gyvenimą. Truputį pagalvojęs sugalvojau ir dar:
  • Apie tai kalbama tik su nedaugeliu žmonių.
  • Visada atsiras kas nors, kas tai darys prastai, bet vistiek girsis koks jis geras.
  • Gali mokytis visą gyvenimą.
  • Jei nustosi mokytis, tai nebetenkins boso (partnerės).
  • Iš pirmo karto dažnai nieko gero neišeina.
  • Užtenka vienos klaidelės, kad viskas sugriūtų.
  • Po vieno alaus einasi geriau.
  • Po daug alaus nieko nebesigauna...
Gal dar kokių sugalvojat? Rašykit komentaruose.

2008 m. birželio 13 d., penktadienis

AT egzamino šventė arba kaip nusiaubti Andriaus butą II

Bandant tvarkyti butą po AT šventimo kilo geniali idėja: rašyti tūsų recenzijas. Juk rašomos knygų, spektaklių, koncertų ir dar visokiausios recenzijos, o vat kad kas nors tūsų recenzijas rašytų neteko girdėti. Bandysiu aptarti tokius dalykus, kaip įžanga, vieta, muzika, gėrimai, žmonės, įvykiai, tradicijos bei "kitas rytas" bei juos įvertinti (5-balėj sistemoj). Taip pat pateiksiu galutinį tūso vertinimą, kuris kol kas bus tiesiog vertinimų vidurkis. Gabūt vėliau rezoliucijų metodu apskaičiuosiu ir kokį geresnį būdą.

Ižanga. Prasidėjo viskas nuo futbolo žaidimo. Pradžia neatrodė gera vien dėl to, kad rungtynes pralaimėjom ir dar ne prieš bet ką, o prieš dvylikmečius (patikslinkit jei klystu ir jiems buvo mažiau metų). Guostis galime nebent tuo, kad jie lanko futbolą, buvo gerai vienas su kitu susižaidę. Aišku faktas lieka faktu. Toliau sekė futbolo rungtynių žiūrėjimas. Na aš asmeniškai galiu gerti ir nežiūrėdamas futbolo, bet matyt buvo žmonių kitokios nuomonės.
Įvertinimas 2 (dėl to, kad žaisti buvo vistik smagu, o futbolo žiūrėti niekas nevertė).

Vieta. Mano butas ir viskas tuo pasakyta.
Įvertinimas 1 (mažai vietos, prasta strateginė vieta ir šiaip vienintelis jo pliusas yra tai, kad jis visada laisvas).

Muzika. Mano butas, mano muzika. Aišku buvo bandymų paleisti ir kitokių stilių, bet pastangos nebuvo apvainikuotos pergale.
Įvertinimas 5.

Gėrimai. Daugiausia alus ir degtinė (dar išmetant mix'o buteliuku rodos mačiau). Maximos akcijų dėka gėrėm ir Finlandia (persikų skonio), kuri man beje iš visų iki šiol ragautų Finlandijų buvo pati skaniausia. Alus kam koks patinka. Apie dvylikta atsirado dar keletas tos su rugiu viduje (šiaip ji man nepatinka, bet gėriau jau nebesiraukydamas).
Įvertinimas 4 (galėjom ir toliau akcija naudotis bei gerti Finlandia arba bent ką nors skanesnio nei rugelį, be to vis dar neišmokom nusipirkti tiek, kad nebereikėtų papildymo).

Žmonės. Standartinė progsistų chebra + keletas žmonių, kurie buvo per pirmo egzamino šventimą bei keletas naujų.
Įvertinimas 4 (kur progsistai, ten panelių trūkumas, be to gal pusė žmonių išvažiavo paskutiniais trulikais).

Įvykiai. Įsimintiniausias ir blogiausias - nulaužtas Juliaus dantis. O šiaip kažkur kojos pirštą nusimušiau, tai dabar skauda. Sakė kažkas vos laptopo neišmetė pro langą (iš 9-to aukšto), tris (o gal daugiau?) kartų išversta vonios pertvara, želės atsargos sumažintos dvigubai (ir kokio velnio ją reikėjo tepti visiem ant galvų, kad po to ją visi vonioj plautųsi? Čia tikriausiai vienas tų dalykų, kurių blaivas nesuprasi). Beje, karštų orų minusas - stipriakas buvo užkaitęs porą kartų, tai dabar nusipirkau ventiliatorių, kad kambarį pravėdinti, nes laaabai karšta būna.
Įvertinimas 4 (danties gaila...).

Tradicijos. Maisto kitam rytui kaip visada nepaliko, tai iki vakaro nevalgęs buvau, kol neprisiverčiau nueiti iki parduotuvės. Vykintas iš pradžių nenorėjo miegoti ant fotelio, bet po to bendrom pastangom jį nuvarėm. Butas tradiciškai į karo zoną panašus. Buvo tradicinis pliaukšt, tradiciškai blaivių nebuvo.
Įvertinimas 5 (tradicijos išlaikytos, be to pradėjo ryškėti naujų tradicijų, apie kurias viešai nekalbama).
Kitas rytas. Atsibudau su Gvidu, Marčium ir Vykintu (beje kaip atėjo Martis neatsimenu, bet iš pasakojimų supratau, kad aš tada jau lužęs buvau). Pirmas dalykas uz kurio užkliuvo akis: vandens penkialitryje buvo arbata (kaip vėliau išsiaiškinau, Gvidas ten tiesiog įpylė alaus, motyvacija pilti alų į vandenį neaiški). Tokio sunkaus ryto jau senokai neturėjau (vėlgi kaltinu dėl to rugelį), laimei šaldytuve buvusio mineralinio niekas neišgėrė. Lovoje gulėjau vienas, kas gan neįprasta (paprastai ten dar koks Gvidas būna). Palikti daiktai: cd dėklas pilnas kompaktų, batai (taip BATAI) bei jei teisingai supratau sim kortelė (kurią abejoju ar rasiu, bet pasistengsiu).
Įvertinimas 5 (tobulas rytas, kaip pasakė kažkas protingas learn to appreciate hangover because if there were none every idiot would drink).

Bendras įvertinimas 3,75 (taip vidurkių sistema labai netobula), laukiam matano.

Beje jei ką dar atsiminsiu, tai update'insiu šitą post'ą. TODO:
  1. Išsiaiškint, kas atsitiko pirštui.
  2. Išsiaiškint, kodėl atsibudau be kojinių ir kokiom aplinkybėm jos buvo numautos.

Pirmas post'as

Vakar sugalvojau, kad vis dėl to aš per mažai geek'as dar, todėl nuo šiandien oficialiai žengiu dar vieną žingsnį į geek'ų pasaulį ir pradedu rašyti blog'ą. Apie ką čia rašysiu? Na tikriausiai nieko tokio, kas padėtų išgelbėti pasaulį nuo bado ar užtikrintų geresnę ateitį Lietuvos studentams. Bet gal kartais parašysiu ir ką nors įdomaus, ką ne tik aš perskaitysiu :D. Šiaip tai nežinau, ką reiktų rašyti pirmam post'e, nes niekad jų neskaitydavau (va pasirodo dar reikia nemažo išsilavinimo, kad tokį parašyti). Anyway, einu dabar ruoštis į matano konsultacija, o kai grįšiu gal ką protingo sugalvosiu :)